Žerucha na klíčenie 120g BIO SONNENTOR
Sonnentor(37,50 € kg)
Žeruchové výhonky obsahujú vitamín C,A,B, vápnik, fosfor, železo. Krajina pôvodu žeruchy je Perzia a je osviežujúca pri jarnej únave. Mladé lístky žeruchy sa s obľubou používajú ako prísada do šalátov, majonéz, syrov a vajec alebo jednoducho na ozdobenie chleba s maslom.
Žeruchu nemusíte namáčať, jednoducho ju dáte do čistej nakličovacej nádoby. Necháte 5-6 dňov nakličovať v tme a potom 2 dny na svetle. Žerucha ľahko tvorí sliz, na ktorom sa rada tvorí plieseň, preto je nutné semienka 2x denne poriadne prepláchnuť čistou vodou. Semienka musia byť mäkké. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (ideálne 20 °C), prílišnému vlhku ani priamemu slnku! Tip: Výhonky by sa mali čo možno najskôr skonzumovať alebo prechovávať max. dva či tri dni v chladničke – inak zhorknú.
Zloženie: semená žeruchy BIO
Výrobca: SONNENTOR GmbH, Sprögnitz 10, 3910 Sprögnitz, Rakúsko
Krajina pôvodu: Rakúsko