Kozie mlieko je biologicky veľmi významný nápoj. Lepšia stráviteľnosť je spôsobená zložením tukových častíc.
Kozie mlieko je biologicky veľmi významný nápoj, ktoré má iné zloženie ako mlieko kravské. Obsahuje minerálne soli vápnika, horčíka, sodíka, draslíka a fosforu, soli stopových prvkov: medi, zinku, mangánu, titánu, chrómu a kobaltu, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovú.
Návod na prípravu: Príprava 100ml mlieka. 10-12,5g sušeného kozieho mlieka (1 polievková lyžica) doplníme do 100ml teplou alebo studenou vodou a zamiešame. Na prípravu studeného nápoja použijeme mixér.
Použitie: vhodné na varenie, pečenie alebo na prípravu kozieho mlieka.
Nie je určené ako potravina pre dojčatá do 12 mesiacov.
Zloženie: kozie mlieko 100%
Nutričné hodnoty : energetická hodnota 2150 kJ (515 kcal), tuky 31 g z toho nasýtené mastné kyseliny 22g, sacharidy 33 g, z toho cukry 33 g, bielkoviny 26 g, soľ 0,7 g.
Alergény : mlieko
Krajina pôvodu: Holandsko